Главная - Кубок області з ЧГК


Відбувся ХІІІ кубок області 

з інтелектуальних ігор


          Раз у рік на осінніх канікулах збираються дорослі та дитячі команди, щоб перевірити свій рівень знань в іграх «Що? Де? Коли?» та «Брейн-ринг». Цього року 30 дорослих та 26 шкільних команд змагалися за звання найрозумніших.


         Дві команди нашої гімназії «Машкара» (учні 9-х класів) та «Матадори» (учні 11-х класів) теж прийняли участь у чемпіонаті серед школярів середнього та старшого віку. Відбірковий тур гри проходив у формі всім добре відомої гри «Що? Де? Коли?».


25 команд виборювали право увійти в шістку найкращих команд міста та області (або хоча б у дванадцятку).          По запланованій схемі перші шість команд одразу переходили у чверть фіналу, а наступні шість проводили між собою додаткові змагання, щоб також туди потрапити. Обидві команди ФМГ № 17 пройшли відбірковий тур, з чим їх і можна привітати: «Матадори» зайняли 4 місце, а «Машкара» ввійшла у дванадцятку кращих, а потім вийшла у чверть фіналу.


        Цікавим був той факт, що наша молодша команда проходила відбірковий тур у складі всього 2(!) чоловік з шести потрібних. За це їх мало не дискваліфікували з чемпіонату, та, на щастя, після перших змагань учасники розширили склад команди до 5 чоловік. Мабуть, це й посприяло їхньому тріумфальному виходу у півфінал!


       Команді «Матадори, на жаль, пощастило менше (рівно на 1 бал) і, не дивлячись на те, що у безпосередньому двобої з «Машкарою» вони перемогли, у півфінал потрапити не вдалося. Але учасники команди «Матадори» зізналися, що зовсім не жалкують, що прийняли участь у чемпіонаті з «Брейн-рингу», тому що крім перемог та поразок, гравці отримали нові чудові спогади та емоції, дізналися багато цікавої та корисної інформації.


      А у неділю, 26 листопада, дві команди ФМГ № 17 «Мой до дыры» (учні 11-х класів, що були запрошені) та «Машкара» їздили представляти Вінницю на відбірковий тур у Київ, у телевізійному «Брейн-рингу» з Олесем Бузиною. На жаль, обом командам не вдалося завоювати право бути найрозумнішими, та вони з честю змагалися до останнього, показали всім свій рівень знань.


 


Видавець:


Рада гімназистів ФМГ №17 м. Вінниці

Інтернет-підримка:


Вінницький міський центр дистанційної освіти