Главная - 8-А у Вороновиці


Екскурсія у Вороновицю

         Двадцятого жовтня учні 8-А класу відвідали екскурсію до селища міського типу Вороновиці, а саме вороновицький музей історії авіації та космонавтики, дитячий будинок  № 2.
         В музеї подається коротка інформація про розвиток вітчизняного повітряного флоту, перших авіаторів та їхні рекорди у повітрі. В експозиції музею велике місце відведено ролі авіації періоду Великої Вітчизняної війни, відображено перші кроки людини в космос, побут космонавтів на орбіті, продукти харчування тощо.
        Експонати музею відображають талант, енергію, працю винахідників, льотчиків, їхнє віддане служіння Батьківщині.
        Також учні побували у дитячому будинку «Ромашка». В ньому перебувають діти, батьки яких були позбавлені батьківських прав. Діти, що вчаться та проживають у цьому дитячому будинку, ходять до школи, яка знаходиться у 100 метрах від будівлі. У цей заклад не привозять дітей поодинці. Зазвичай це діти з однієї родини. Вони там по двоє, а буває навіть по троє. Вихователі дитячого будинку розповіли нам, що найменшому хлопчику, який на даний момент перебуває у них зараз, три роки, а найстаршим хлопчикам по 15 років. Коли ми приїхали до будинку, у ньому перебувало 16 дітей, ще 5 знаходилися у лікарні. Одна з виховательок на наше питання відповіла, що на сьогоднішній день люди мало всиновлюють дітей, хоча вже сімох всиновили американці.
        Перед відвідуванням дитячого будинку наш клас зібрав кошти і закупив для сиріт різне печиво, цукерки, олівці, фарби, альбоми для малювання, зошити та інше. Деякі діти привезли іграшки та книжки.
        Ми відвідали цей заклад, тому що нам небайдужа доля цих дітей та подали приклад іншим класам нашої школи. Відвідайте і ви дитячий будинок у нашому місті. Діти, що перебувають в ньому заслуговують на вашу увагу і допомогу!

 


Видавець:


Рада гімназистів ФМГ №17 м. Вінниці

Інтернет-підримка:


Вінницький міський центр дистанційної освіти