Главная - Твій настрій


"Налагодіть" настрій

         У кожного з нас бувають погані хвилини. Ми буваємо пригнічені, засмучені, роздратовані. Але ні в якому разі не можна зривати свій кепський настрій на інших, тим більше, що людині, у якої поганий настрій, все здається похмурим та спотвореним. Тому людина починає чіплятися за дрібниці, стає несправедливою. Психологи відмічають, що заразитися поганим настроєм легко. Сум передається оточуючим, які знаходяться в безпосередньому контакті з сумною людиною.
         Люди, що схильні до песимістичних оцінок того, що коїться навколо, зустрічаються менше, ніж ті, у яких життєрадісність стоїть на першому місці. Це – особливості характеру. І кожному необхідно про це пам’ятати.
         Песиміст постійно турбується з кожного дрібного приводу, згадує минулі образи. Побороти це можна, лише розібравшись у причинах свого настрою.

 

Поради:


1.  Спробуйте відрізняти суттєве від несуттєвого, не зупиняйтесь на досадних дрібницях, шукайте хороше.
2.  Намагайтеся навчитися радіти малим успіхам, переключатися з поганого на хороше. Звільнення, навіть коротке, від негативної емоції заряджає наш організм новою енергією та дає можливість успішно протистояти поганому.
3.  Знайдіть маленький якір спасіння. У когось це спорт, у когось – вірші, у когось – зачіска і т.п. Настрій впливає на зовнішність, а зовнішність – на настрій.
4.  Коли у вас поганий настрій, спробуйте посміхнутися. Розправте плечі, хай навіть через силу, і ви відчуєте, як поганий настрій відступає.
5.  Намагайтеся висипатися – це дає можливість звільнитися від негативних емоцій.
6.  Виховуйте в собі позитивний настрій. Відносьтесь до проблем по філосовськи – це допоможе вам уникнути небажаних нервових захворювань.

 

 


Видавець:


Рада гімназистів ФМГ №17 м. Вінниці

Інтернет-підримка:


Вінницький міський центр дистанційної освіти