Главная - IV Всеукраїнський турнір


IV Всеукраїнський турнір математичних боїв

Осінь – прекрасна пора для змістовних подорожей. Традиційними стали поїздки учнів ФМГ №17 на математичні бої до міста Києва. Цього року команда гімназії була запрошена на IV Всеукраїнський турнір математичних боїв імені академіка НАНУ Ляшка І.І, який організував та провів професор Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Рубльов Б.В.

Команда ФМГ№17 у складі: Купрієнко Наталії Василівни – керівник, Грінчука Олега (11-Б), Кожевникова Олександра (11-А), Сабаніна Євгена (11-Б), вирушила на змагання в перший день осінніх канікул. Протягом дев’яти днів діти з усіх куточків України спілкувалися, знайомилися, змагалися на математичній ниві. У перший же день, після відкриття турніру, була проведена усна олімпіада, в якій команда виборола ІІ місце. Цей вид змагань проводився в аудиторіях факультету кібернетики Київського університету. Починаючи з другого дня, всі види змагань проводились на базі Києво-Печерського ліцею №171 «Лідер», який гостинно відчинив свої двері для талановитої молоді України. Після проведення індивідуальної олімпіади та урахування рейтингу команд, організаторами було складено розклад математичних боїв. Представництво було досить великим. Старша ліга – вісім команд, середня ліга – дванадцять команд, молодша ліга – вісім команд. У кожній команді – сім учнів, тому деякі команди були збірними. Наша команда також представляла три міста України: три учні з міста Вінниці, два учні з міста Донецька, два учні з міста Дніпродзержинська. Математичні бої проводилися протягом чотирьох днів. Графік напружений: сніданок о 8.00, виїзд з табору проживання о 8.30, отримання завдань о 9.30, до обіду – розв’язування задач, після обіду з 15.00 до 19.00 проведення боїв, відпочинок після 20.00. По дорозі до табору – в автобусі розмови про результати боїв, про нерозв’язані задачі, про вдалий, красивий розв’язок, про майбутню тактику, дзвінки додому. Ввечері – нові знайомства, звуки гітари, відпочинок.

Грінчук Олег та Кожевников Олександр на такий турнір поїхали вдруге, заохотивши Сабаніна Євгена. Вибороли IV диплом, поступившись місцем командам таких великих наукових центрів, як місто Київ, місто Харків та місто Львів. На питання: «Євгене, ти не втомився так проводити канікули?». Сабанін Євген відповів: «Ні, я б залишився ще на тиждень!»

Купрієнко Н. В., вчитель математики

 


Видавець:


Рада гімназистів ФМГ №17 м. Вінниці

Інтернет-підримка:


Вінницький міський центр дистанційної освіти