Главная - Поїздка до Львова


 Львів - казкове місто

       Львів – місто-легенда. Заснований у 1256 році Д. Галицьким, названий на честь сина – Лева.
       Львів – особливе місто. Він зберіг українські традиції, мову. Коли приїжджаєш в це місто, несподівано з’являється бажання розмовляти лише українською мовою.
       Велика кількість споруд озлоблені фігурною різьбою по дереву, мармуровими скульптурами, як всередині, так і ззовні. У Львові дуже багато різноманітних музеїв: музей гончарства, зброї, прикрас, трипільської культури, художні музеї, музей «Підземний Львів» і т.п.
Знаменитий Львів своїм оперним театром, який є одним з кращих та найгарніших театрів в Україні.        Він розписаний позолоченими візерунками, а в залі можна побачити багато картин.
Є у Львові багато пам’ятників: пам’ятник Д. Галицькому, Адаму Міцкевичу, танкістам, братський пам’ятник «Холм Слави», де похоронені воїни, що померли в боях за визволення Львова.
      Прикрашають Львів велика кількість парків: Стрійський, Залізні води, парк культури та відпочинку ім. Б.Хмельницького, Шевченківський гай. Також місто славиться Високим замком – це руїни давнього замку Львова. Піднявшись на його вершину, можна побачити все місто!
      Львів – це старовинне та гарне місто.

 


Видавець:


Рада гімназистів ФМГ №17 м. Вінниці

Інтернет-підримка:


Вінницький міський центр дистанційної освіти